Experiente cu cortul – in Vama Veche si nu numai

De vreo doi ani am descoperit bucuria de a merge cu cortul in Vama Veche. Totul a inceput cu… un cort foarte frumos, gasit la promotie 🙂 Mergeam deja de ani buni in Vama Veche, insa nu incercasem innoptatul in cort.

De fiecare data am poposit la Sandalandala, un camping modern si foarte cool, un gen de lux in materie de campinguri 🙂 Partea frumoasa este ca locatia este aproape de plaja si de mare, cadrul este unul natural, dar totusi ai parte de conditii moderne – securitate, dusuri, chiuvete si toalete curate etc. Bonus, muzica buna, pana tarziu in noapte, care se imbina perfect cu sunetul valurilor si cu cel al greierilor.

Merg mereu cu al meu partener, avem un cort de 3 persoane, deci loc destul. Ne-am dotat cu saltele si alte chestii care sa ne sporeasca gradul de confort, fara a exagera insa. In fiecare an am vazut in Vama Veche, pe plaja, cupluri si chiar familii cu copii destul de mici, care isi instaleaza cortul direct pe plaja si care raman multe zile, chiar saptamani. Cum ar fi sa experimentam si asa ceva? Este mai… autentic. Desigur, toata lumea care face asta este dotata cu o multime de accesorii utile, pentru a putea trai in cort in conditii cat mai bune.

Am tot citit pe internet ca util este sa ai si un generator de mici dimensiuni, atunci cand mergi cu cortul – nu stiu daca pe plaja, dar mai ales in padure (vrem sa incercam si asta, in zone fara ursi 🙂 ). Generatoare de curent electric se gasesc online la preturi accesibile. Le folosesti pentru a conecta diverse aparate, inclusiv laptop, smartphone, tableta… dispozitive de care nu avem cum sa scapam – trebuie sa ne conectam cu lumea, cu munca… nu este voluntar, este obligatoriu… Pe langa aceste gadgeturi, poti folosi si alte aparate electrice – fierbator si alte mici electrocasnice pentru gatit.

De fiecare data cand merg prin hipermarketuri sau prin magazine cu produse sportive, sectorul de camping ma atrage. Studiez oferta, am vazut multe dispozitive si accesorii interesante, unele la care nici nu m-as fi gandit. Dupa ce ne vom dota cu mai multe astfel de produse, mi-ar placea sa ne instalam cu cortul cel putin cateva zile in Vama Veche, direct pe plaja. Sau in Vadu ori Corbu, daca (mai) este legal. Asta doar asa, de incalzire, inainte de a merge in locuri si mai salbatice, aproape de natura 😉