Cainele si rolul sau modern

In mod traditional, cainele este animalul responsabil cu paza pe langa casa omului. In calitate de animal domestic, cainele nu putea sa fie hranit „degeaba”, trebuia sa aiba un rol clar. In zilele noastre „moderne”, cainele este in continuare asociat cu securitatea, pentru ca este foarte fidel stapanului sau.

Insa pentru paza exista acum mijloace noi – camere video, senzori, firme de securitate, multe inovatii tehnologice. Asadar, cainele este in cele mai multe cazuri, cel putin in mediul urban, un prieten si doar ocazional un paznic. Tinand cont de diversitatea raselor, de la unele chiar nu poti avea pretentii de paza – unii caini sunt aproape niste jucarii vii 🙂

Care este rolul modern al cainelui? Prieten, „medicament” antistres, antidepresie, uneori chiar si stimul pentru a face miscare in aer liber (caci trebuie sa-l plimbi zilnic pe-afara). Nu intamplator, pentru caini exista acum numeroase servicii dedicate, caci stapanii ii iubesc profund si ii rasfata de multe ori pe acesti prieteni necuvantatori mai mult decat se rasfata pe sine. Cainele este pentru unii ca un copil care ramane copil mereu.

Furnizorii de servicii s-au gandit la toate nevoile unui posesor de caine. Astfel au aparut inclusiv firme de transport international pentru animale de companie, asa cum este www.transport-caini.net. Din ce am citit pe website-ul lor, au masini dotate speciale, personal calificat si respecta toata legislatia in domeniu, valabila in Romania si la nivel de Uniunea Europeana.

Transport caini Anglia fara griji? Se poate, la fel si transport caini in Germania, Ungaria, Franta, Olanga, Belgia sau Austria. Cainii calatoresc in siguranta, caci masinile au instalatii de climatizare, custi individuale. Mi-a placut faptul ca, din cate am inteles, cainii pot fi plimbati in lesa in unele pauze pe durata transportului – deci se tine cont cu adevarat de faptul ca sunt fiinte vii transportate si nu pachete 🙂

Iata asadar cat de „emancipat” este cainele in ziua de astazi. Bine, am auzit si de taxi pentru caini (sau chiar limuzine probabil ca exista), cred ca sunt la nivel international chiar si servicii de avioane private charter pentru transportul cainilor – dar acestea sunt deja mofturi de oameni care nu prea au ce face cu banii.