TV-urile, mereu in topuri in ofertele de produse electronice

Este cunoscut faptul ca romanii sunt mari consumatori de continut TV (nu neaparat de buna calitate…). Mai simplu spus, se uita o gramada de timp la TV, chiar si acum cand au si alte ecrane – smartphone-uri, tablete, laptopuri etc. Nu intamplator asadar, TV-urile sunt mereu in topuri atunci cand vine vorba de orice legat de electronice, magazine electroIT, oferte speciale, promotii, discounturi…

Sa luam la intamplare catalogul (non-food) cu promotii al unui hipermarket, nelipsite sunt promotiile la televizoare fel de fel, de la cele simple (acum si ele LED HD si destul de performante) pana la televizoarele de ultima generatie – LED-uri 4K, cu ecran curbat si o multime de functii… desigur, Smart TV, nici nu prea mai impresioneaza pe nimeni acest termen 🙂

Tot mai destepte, mai suple, mai agere si cu sunete si culori din ce in ce mai naturale, televizoarele, culmea, devin si… tot mai ieftine. Daca te ambitionezi sa platesti mai mult de 2000 de lei pe un TV astazi, sigur va fi un model formidabil. Exista desigur si modele foarte scumpe, dar asta in principal pentru ca au diagonale foarte mari, dar si pentru ca… trebuie sa existe si acest segment al luxului (cine vrea sa cheltuiasca mult, de ce sa nu poata avea ocazia).

Unele televizoare sunt oferite de retaileri nu doar cu promotii legate de pret, ci si cu alte mecanisme de marketing: garantie prelungita si mai ales cadouri. De fapt, treaba cu garantia nici macar nu cred ca mai impresioneaza prea tare pe segmentul TV, caci foarte multi romani se gandesc oricum ca in 2-3 ani maxim sa cumpere un nou TV, profitand de avansul tehnologic, de preturile mereu in cadere, de promotiile „de neratat”. Asadar, nu stiu cat mai este o miza sa-l convingi pe client ca TV-ul lui va functiona 10 ani… mai degraba isi doreste imagine si sunet plus functii – toate super!

Exact, TV-urile devin produse extrem de cumparate si foarte des schimbate. La fel ca smartphone-urile, tabletele, laptopurile. Sunt si ele exact in aceasta categorie. Intrebarea mea este… produse wow pot sa devina si mai wow? Din ce am auzit „prin targ”, producatorii zic ca da: vom fi uimiti de ceea ce ne pregateste viitorul – si nu cel indepartat, ci viitorul din urmatorii cativa ani.