Cum sa scapam de daunatori fara sa le facem rau

In calitate de persoana care iubeste animalele si respecta fiecare fiinta vie, m-am obisnuit sa fac totul posibil pentru a trai, atat cat se poate, in armonie cu natura, daca se poate spune asa… Stiu ca noi, oamenii, am invadat practic teritoriul lor si am schimbat regulile dupa bunul nostru plac. Cam asa functioneaza societatea, este adevarat. In calitate de fiinte foarte evoluate, avem mai multe drepturi (am stabilit noi), dar totusi avem si obligatii. Nu poti spre exemplu sa iti faci casa la marginea padurii si sa fii revoltat ca vine ursul la tine in vizita… de fapt, tu esti pe teritoriul lui.

Pentru ca lumea moderna are ritmul ei, este bine sa gasim solutii acceptabile pentru ambele parti. In ceea ce ma priveste, incerc sa imi castig confortul fara sa fac rau, daca se poate, nici macar insectelor: daca un fluture de noapte, o musca sau chiar un gandac se intampla sa ajunga la mine in casa, incerc, in limita posibilitatilor, sa alung vietatea fara sa o omor.

Mai nou, evolutia tehnologica ne ofera metode de a fi… umani, inclusiv in ceea ce priveste inlaturarea daunatorilor. Evident ca nu iti doresti rozatoare nici acasa, nici in gradina, nici in depozit sau cu atat mai putin in spatiul de expunere produse (daca ai o afacere). Insa poti scapa de aceste rozatoare fara actiuni violente, fara substante chimice si chiar… fara stres. Exista acum aparate impotriva daunatorilor, aparate ce functioneaza pe principiul ultrasunetelor. Folosind un astfel de aparat anti rozatoare, pur si simplu ii detemini pe daunatori sa plece si sa nu se mai intoarca.

Aparatele de acest gen nu costa mult (gasesti si in jur de 100 de lei, cele mai multe modele), au arie mare de acoperire (pana la multe sute de metri patrati) si se conecteaza simplu, la orice priza.

„Aparatele antirozatoare cu ultrasunete sunt dispozitive electonice care produc vibratii sonore in spectru insesizabil de urechii oamenilor. Vibratiile sonore produse au o frecventa mai mare de 20000 Hz si creaza un disconfort rozatoarelor, astfel ca le forteaza sa paraseasca zona prodejata de aceste aparate”, se precizeaza pe un website de profil.

Poti sa comanzi online aparate cu ultrasunete ce te pot proteja de diversi daunatori: gandaci, furnici, paianjeni, soareci, sobolani, cartite, lilieci… ba chiar si pasari, caini sau pisici, daca este cazul. Principiul este mereu acelasi: vietatile sunt indepartate fara a fi ranite in vreun fel, pur si simplu… incomodate, daca se poate spune asa.