O nunta este mereu o poveste frumoasa

Nunta este visul oricarei fete, probabil ca radacina acestei chestiuni sta tocmai in copilarie, in povestile cu printi, printese si vieti fericite, cu oameni care traiesc impreuna in armonie pana la adanci batraneti… Si mai este ceva: rochia de mireasa, piesa suprema de imbracaminte pentru o femeie, acea rochie pe care o porti doar o singura data, cu acest unic prilej. Tocmai in asta consta si farmecul si de aici porneste interesul foarte mare pentru a identifica rochia de mireasa perfecta atunci cand vine vorba de propria ta nunta.

O nunta este mereu o poveste frumoasa – si nu ma refer, desigur, la situatiile dramatice cu nunti din obligatie sau alte asemenea, sa zicem ca ele nu mai fac parte (sau nu ar trebui sa mai faca parte) din lumea moderna in care traim, cel putin in Europa. Interesul pentru nunti este atat de mare incat acest eveniment al vietii este subiect de show-uri TV cu mare audienta. Ma gandesc aici la emisiunile TV realizate de posturi romanesti, dar si la celebrele emisiuni de la posturi TV straine, gen TLC si alte asemenea. O multime de unghiuri de a privi nunta, iar mereu cautarea rochiei de mireasa este un subiect de prim-plan.

Si in Romania, goana dupa rochia de mireasa este o realitate. Multe femei din intreaga tara fac cel putin si o vizita in Capitala, unde exista o mai mare varietate – magazine fel de fel, pentru toate preferintele si pentru orice buget. Pentru rochii de mireasa in Bucuresti se poate veni si pe baza de programare in saloanele mai pretentioase.

Inainte de o astfel de cautare offline, este indicata si o cautare online, pentru ca pe internet sunt expuse numeroase cataloage ale celor mai populare branduri de rochii de mireasa. Astfel, scutesti timp si in acelasi timp iti faci o idee generala. Mai departe, trebuie sa mergi oricum si sa probezi, sa vezi daca imaginea ta teoretica se potriveste cu partea practica. Poate cauti rochii sirena si constati ca mai degraba ti se potrivesc rochiile de tip printesa… sa invers, de ce nu.

Pe langa rochia de mireasa, nunta inseamna si alte detalii. Povestea tine de cei doi protagonisti, dar adesea si de persoanele din jurul lor, daca se opteaza pentru o petrecere de familie, asa cum se obisnuieste de obieci, mai ales in Romania. Tot mai „la moda” sunt nuntile mai putin conformiste, chiar citisem spre exemplu de o nunta la Pizza Hut in Bucuresti. Nu mai zic de nunti pe malul marii, cu muzica de chitara si foc de tabara…